WAT IS EEN VEZELCEMENTDAK - HET MATERIAAL VAN DE MODERNE TIJD

Hoe eenvoudiger het bouwmateriaal in de samenstelling is, hoe minder het wordt beïnvloed door externe factoren en hoe langer het meegaat. Vezelcement golfplaten hebben een lange ontwikkeling doorgemaakt: meer dan 100 jaar heeft het geduurd voordat een dak van vezelcement voldeed aan alle criteria met betrekking tot sterkte, temperatuur- en vochtbestendigheid en vooral ook milieuvriendelijkheid. En nu beschikt een dak van vezelcement golfplaten over alle noodzakelijke eigenschappen die het perfecte bouwmateriaal nodig heeft

Prijslijst ontvangen

  KLASSIEKE ASBESTLEISTEEN IN DUITSLAND. WAT IS ER MIS MET HEM?

  De productie van asbestleisteen in Duitsland begon relatief recent – in 1928. Een van de goedkoopste bouwmaterialen heeft in de naoorlogse periode veel bijgedragen aan het herstel van de economie en het woningbestand. De asbestcementindustrie produceerde tot het begin van de jaren 2000 elk jaar miljoenen vierkanten staalplaten en gegolfde leisteen.

  Analisten zeggen dat vanaf 2021 55% van het dakfonds bestaat uit asbesthoudende leisteen. Dat komt overeen met meer dan een miljard vierkante meter dakbedekking. Zo wordt klassieke leisteen vaak gebruikt bij reparatie- en restauratiewerkzaamheden, omdat het wordt beschouwd als de goedkoopste en voordeligste voor het dak.

   

  In de nieuwe eeuw is het verbruik van asbesthoudende materialen in de wereld echter sterk gedaald. Het is een feit dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) elke vorm van asbest als uiterst schadelijk voor het lichaam heeft erkend. Tegenwoordig worden twee soorten van dit mineraal gebruikt – chrysotiel en amfibool. Het laatste wordt praktisch niet gebruikt, omdat in eerste instantie werd vastgesteld dat het schadelijk is voor het lichaam, maar lange tijd werd aangenomen dat asbestvezels van chrysotiel niet zo ‘n gevaar voor de menselijke gezondheid vormen.

   

  Chrysotiel wordt niet gedolven in Duitsland, de belangrijkste leveringen van het mineraal komen uit Kazachstan. Aan het einde van de vorige eeuw voerde de WHO gedetailleerd onderzoek uit naar het materiaal en stelde op betrouwbare wijze vast dat het gebruik van kachels, vuurvaste constructies, materialen voor het dak en leidingen met asbest een directe bedreiging vormen voor de mens. Een aantal ziekten worden in verband gebracht met het mineraal:

  • Longfibrose
  • Mesothelioom
  • Ontwikkeling van oncologische ziekten;
  • met name long-, strottenhoofd- en eierstokkanker.

  Vezels. Daarom is het gebruik van asbestleisteen en andere bouwmaterialen waarin chrysotiel is verwerkt, sinds 2005 wettelijk verboden in de Europese Unie

  EEN DAK VAN VEZELCEMENT GOLFPLATEN IS EEN WAARDIGE VERVANGING VOOR LEISTEEN. WAT IS DAT?

  Sinds de tijd van het oude Rome is vastgesteld dat het nieuw ontdekte cement (opus caementitium) een zeer duurzaam bouwmateriaal is gebleken. Hij had echter een nadeel – hoewel hij perfect bestand was tegen drukbelastingen, stortte het cement in tijdens het uitrekken. Dit kon alleen door versterking worden voorkomen. En om het dak van vezelcement golfplaten relatief dun te maken, werden minerale vezels gebruikt om cementproducten te versterken. Zo ‘n dak van golfplaten kan zowel de drukbelastingen weerstaan als niet instorten tijdens het uitrekken.

  Van de toen bekende vezelachtige mineralen waren de meest opvallende eigenschappen die van asbest, dat sinds het oude Griekenland bekend stond om zijn sterkte en vuurvastheid. De term “asbest” zelf werd bedacht door de oude Grieken en betekent “onoverwinnelijk, onverwoestbaar”. De massaproductie van dak- en wandpanelen van asbestcement werd in 1893 gestart door de Oostenrijker Ludwig Gachek.

  Alles zou goed zijn, maar we weten al wat het lot van asbestdaken over de hele wereld is geweest en wat hen in Duitsland te wachten staat.

  Vezelcement is tegenwoordig het beste alternatief voor conventionele leisteen. Want het bevat uitsluitend natuurlijke bestanddelen zoals Portlandcement, cellulose, minerale vulstoffen en water. Zo zijn de golfplaten van vezelcement stevig, ecologisch en vuurvast.

  Voordelen van het gebruik van Vezelcement Golfplaten

  Gezelligheid en comfort voor het leven

  Dit alles dankzij geluidsisolatie, thermische isolatie, vochtisolatie.

  Bestand tegen hitte, vorst, vochtig klimaat
  Kwaliteitscertificaten

  ISO 9001: 2008 ISO 14000

  Brandweerstandsklasse

  Niet brandbaar – A1 (EN 13501-1)

  Milieubestendigheid

  Vezelcementgevels zijn bestand tegen schimmelaanvallen, chemische aanvallen, overstromingen, verwering, UV-straling

  Lichtheid

  Aufgrund ihrer Leichtigkeit übt die Faserzementplatte keinen Druck auf das Fundament aus und lässt sich einfach transportieren und montieren – das Gewicht einer 8 mm dicken Platte beträgt nur 11,2 kg/m².

  Breed spectrum

  Vezelcement dakpanelen met vooraf aangebrachte isolatie – ideale oplossing voor hutjes, garages, magazijnen, kantoren, zolders, paviljoens, veranda ‘s, de bovenste verdieping van een gebouw met meerdere verdiepingen

  Vereenvoudigde installatie

  U hoeft de muren niet langer te pleisteren en te spateren, waardoor u veel kunt besparen. Sandwichpanelen zijn volledig klaar voor installatie op de gevel van een hoogbouw of voor de bouw van een modulair huis – er hoeven geen extra materialen te worden gekocht

  Een breed scala van
  10 jaar fabrieksgarantie

  PRIJS VAN VEZELCEMENT GOLFPLATEN

  Een ander voordeel van het dak van vezelcement golfplaten is de lage prijs. Ons bedrijf biedt vezelstenen, leisteen van vezelcement, dakelementen, windstrips en nokdelen in het breedste assortiment te koop aan. Indien nodig, laat onze managers u adviseren over een rationeler gebruik van bepaalde materialen voor het dak van vezelcement golfplaten en zij zullen u helpen bij het berekenen van de benodigde hoeveelheid materialen, bevestigingsmiddelen en andere elementen.

  U kunt informatie krijgen over onze leveringsopties, prijzen, hoeveelheid materiaal en merk in Nederland, zowel telefonisch als via het formulier op de website.

  TESTEN OP BRANDBAARHEID EN VOCHTBESTENDIGHEID