FAQ

Wat is vezelcement? Waar kan het worden gebruikt?

Vezelcement is een versterkt bouwmateriaal dat bestaat uit cement, zand en minerale vulstoffen. De toepassingsmogelijkheden zijn bijna onbeperkt, meestal worden vezelcementplaten gebruikt bij de inrichting van de gevels en interieurs van hoogbouw, maar ook van woongebouwen.

Waar worden uw producten gemaakt?

De vezelcementplaten worden geproduceerd in de fabriek “Heike Yapi” in Turkije. De jaarlijkse hoeveelheid geproduceerde platen is 2.000.000 vierkante meter. Bij de productie zijn alle benodigde internationale certificaten afgegeven.

Wat is de garantie voor vezelcementplaten?

De fabrikant biedt 10 jaar garantie op het materiaal. Dit product is bestand tegen scheuren, rotten en insectenschade.

Wat is de levensduur van Hekim Yapi panelen?

De levensduur is meer dan 50 jaar.

Welke brandbaarheidsklasse heeft het materiaal?

Vezelcement behoort tot de klasse van A1 (niet brandbaar). Geschikt voor gebruik binnenshuis voor plafonds, muren, badkamers, ketelruimte, schoorsteen, enz.

Schilderen van het materiaal.

Wij bieden niet-geverfde vezelcementplaten die u in elke gewenste kleur kunt verven. Doordat wij samenwerken met de marktleiders Remmers, Tikkurila en Feidal kunt u de verf ook al bij ons bestellen. De garantie voor dit werk is 7 jaar. De platen in standaard kleur hebben wij op voorraad.

Milieuvriendelijk

Het materiaal is absoluut milieuvriendelijk, geschikt voor gebruik binnenshuis en is niet schadelijk voor het milieu.

Wat te gebruiken voor het snijden van vezelcementplaten?

Voor het snijden is bijna elk handgereedschap geschikt. We raden echter aan om decoupeerzagen, hardmetalen tandzagen of cirkelzagen met diamantbladen te gebruiken

Welke bevestigingen worden gebruikt bij de montage van vezelcementplaten?

Vezelcementplaten worden op een speciale steunconstructie gemonteerd. De ondersteunende structuur kan zowel een gegalvaniseerde constructie als houten latten zijn. De platen worden met klinknagels en/of schroeven bevestigd. Wij werken samen met de wereldmarktleider op het gebied van bevestigingssystemen – Hilti.